Schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Schepenen

 

Schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Schepenen (art. 32 van het Gemeentedecreet)

 

1. Verbindingswegel tussen de Nevelestraat en de Molenstraat (Hansbeke).

Motivering.

Achter de verkaveling “Tien Gemeten” loopt sinds mensenheugenis een verbindingswegel van de Nevelestraat naar de Molenstraat. Deze wegel wordt zeer frequent gebruikt door wandelaars en fietsers. De wegel zelf ligt er behoorlijk verhard bij. Daar waar de wegel echter uitmondt in de Molenstraat, ligt een grote, redelijk diepe put. Deze vormt een groot gevaar voor de fietsers, zeker als het geregend heeft en /of wanneer het donker is.

Vragen.

Kan het gemeentebestuur er voor zorgen dat deze put op korte termijn op een behoorlijke manier opgevuld wordt?

DSC00202

DSC00203

 2. Petanquebaan (Hansbeke).

Motivering.

Achter het Politiekantoor te Hansbeke ligt een petanquebaan die paalt aan de woonwijk “De Cluyse”. Deze baan wordt vooral door een aantal Hansbeekse gepensioneerden gebruikt. Dit is een mooi voorbeeld van een eerder kleinschalig initiatief dat de mensen effectief dichter bij elkaar brengt. De gemeente onderhoudt normaliter de baan. Zo wordt ook op regelmatige basis het dolomiet aangevuld. Een aantal gebruikers heeft in verband met dit onderhoud twee vraagjes.

Vraag.

  • Is het mogelijk dat het gemeentepersoneel ook de omgeving eens wat grondiger aanpakt (o.a. snoeien van struiken en overhangende takken)?
  • Kan het gemeentebestuur ervoor zorgen dat het dolomiet, nadat het aangevuld is, ook aangestampt wordt zodat de oppervlakte een heel stuk egaler wordt? Dit bevordert namelijk de kwaliteit van het petanquespel.

 3. Melkerijstraat (Hansbeke).

Motivering.

  • In het eerste stuk van de Melkerijstraat (ter hoogte van de speelplaats van de “jongensschool”) staan er regelmatig auto’s geparkeerd. Dit is telkens het geval wanneer de school begint of eindigt (afzetten of ophalen kinderen), of wanneer er activiteiten zijn in de gemeentelijke zaal. Dit geeft problemen voor de mensen die achteruit van hun oprit moeten rijden. Zo heeft de gemeente al langs een klein gedeelte gele lijnen getrokken.
  • Het aanzicht van deze straat wordt voor een belangrijk stuk ontsierd door de grauwe muur van de speelplaats en de afzichtelijke electriciteitscabine.

Vragen.

  • Is het niet mogelijk om deze gele lijnen langs de kant van de speelplaats door te trekken van het kruispunt met Hansbekedorp tot de bocht waar de Melkerijstraat naar links afbuigt (komende van Hansbekedorp)?
  • Is het niet mogelijk ook aan de andere zijde links en rechts van elke oprit een gele streep te trekken, zodat de bewoners probleemloos hun oprit kunnen gebruiken? Er kan dan nog altijd geparkeerd worden tussen de gele strepen.
  • Is het niet mogelijk om deze zijmuur te laten reinigen en hervoegen? Kan er niets gedaan worden aan de inplanting van de electriciteitscabine?

DSC00204

DSC00205

DSC00206