PRO-VL Colloquium op 25 april

Gisteren vond in “De Schelp” van het Vlaams Parlement het PRO-VL Colloquium van het Vlaams Belang plaats. Dit colloquium met de voorstelling van het partijprogramma VLeerst! betekende de echte aftrap van de verkiezingen van 7 juni.

Olaf met truck

Aan de ingang van het Vlaams Parlement stond deze mastodont. Freddy Van Gaever gebruikt deze als campagnemiddel. Een foto kon dan ook niet ontbreken.

volle zaal

Ook deze keer was er geen enkel probleem om de zaal te vullen met kandidaten, mandatarisen en militanten.

Marijke Dillen

Marijke Dillen, ondervoorzitter van het Vlaams Parlement, was colloquiumvoorzitter en mocht het geheel inleiden.

panelgesprek

Het rondetafelgesprek tussen (van links naar rechts) Stefaan Sintobin, An Michiels, Karim Van Overmeire, moderator Kurt Ravyts, Joris Van Hauthem, Jan Penris en Linda Visser. Ieder parlementslid lichtte zijn of haar werkzaamheden in het Vlaams Parlement en de respectieve commissies toe.

buitenlandse gasten

Dan kwam het voor mij meest interessante en boeiende gedeelte: het panelgesprek met de buitenlandse gastsprekers Joseph Anglada (voorzitter Plataforma per Catalunya), Christian Chaton (parlementslid Alsace d’Abord) en Markus Beisicht (Pro Koln en Pro Nordreihn-Westfalen) met moderator Hilde De Lobel. Wie van mening is dat het Vlaams Belang alleen staat als identitaire beweging of partij in Europa, die dwaalt. Met Alsace d’Abord maakte ik al eerder kennis tijdens een bezoek aan het Europees Parlement in Straatsburg. De Elzas werd eeuwen heen en weer geslingerd tussen Duitsland en Frankrijk en kent dus in feite een dubbele identiteit. Christian Chaton volgt zelfs Duitse lessen om beter met deze dubbele identiteit om te kunnen gaan! De Catalanen zijn mijns inzien nog een stuk radicaler dan het Vlaams Belang. Hun grootste probleem behelst de massale inwijking van vooral (Noord-)Afrikanen. De laatste jaren werden in Spanje in 2 golven 1.750.000 illegalen “gelegaliseerd”, met alle mogelijke gevolgen vandien! In Duitsland zijn er intussen 5.000 moskeëen actief én erkend. De garagemoskeëen zijn hier nog niet bijgeteld. Keulen zou geconfronteerd worden met de bouw van een reuzenmoskee waarna de Dom van Keulen niet langer het stadsbeeld zou bepalen. 

jongste kandidaat

De jongste aanwezige: dochtertje Laura van Oost-Vlaamse kandidate Sabrina Dessein en Timothy De Groote!

Filip De Winter

Filip Dewinter sloot in zijn geheel eigen enthousiaste stijl dit colloquium af.

Gelukkig de linkse arm

Boegbeeld Filip Dewinter tracht alle kandidaten voor 7 juni op één groepsfoto te verzamelen. Hij geeft hierbij ijverig richtlijnen terwijl fotograaf Marcel rechtsboven uit het “raam” hangt.

receptie

Ja, een foto van de traditionele afsluitende receptie mag hier ook niet ontbreken!