Varia

Het is een zeer gevarieerde week geweest. Maandag en dinsdag had ik gemeenteraad in Gent. Maandag was ik om 01u00 thuis, dinsdag pas om 02u00. De gemeenteraden in Gent zijn duidelijk beter gestoffeerd dan in Nevele. Het zijn wel lange dagen …

Woensdag woonde ik de uitvaartplechtigheid van Huguette De Bleecker-Ingelaere bij. Er was heel veel volk komen opdagen in de kerk van Heilig Kerst. Niet alleen mandatarissen van N-VA en Vlaams Belang, maar ook een pak mensen uit de brede Vlaamse Beweging én heel wat gewone Gentenaars en buurtbewoners. Huguette was een schoon mens … ’s Avonds moest ik normaliter naar de nieuwjaarsreceptie van VOKA Oost-Vlaanderen, maar een electriciteitspanne thuis gooide roet in het eten.

Donderdag had een kleine delegatie van het lokale Vlaams Belang een onderhoud met de nieuwe burgemeester, Johan Cornelis. Het is de bedoeling van Johan om met iedere fractie eens informeel van gedachten te wisselen. Een goed idee waar wij trouwens graag op ingingen!

Vandaag was ik aanwezig op de ontvangst door de gemeente van 12 koppels die hun Gouden Bruiloft vierden. Uit naam van Vlaams Belang overhandigde ik elk koppel een kleine attentie. Dat wordt door de mensen fel gewaardeerd.

Deze morgen reden we naar de NAM-Gent om onze nieuwe wagen te bestellen. Mijn VW Bora is intussen 9 jaar oud en heeft me nog nooit in de steek gelaten. Althans tot vandaag … Op anderhalve kilometer van de garage verscheen het woord “STOP” op het dashbord. We raakten nog net tot in de garage waar we vernamen dat het waarschijnlijk een “joint de culasse” is en dat ik de motor vermoedelijk geruïneerd heb omdat ik niet onmiddellijk gestopt ben … Het probleem is dat onze nieuwe wagen pas binnen 2 maanden geleverd wordt. Mijn VW Bora zal vermoedelijk onherstelbaar zijn. Ik ben dus koortsachtig op zoek naar een noodoplossing voor 2 maanden…

Eigenlijk waren we van plan om een Golf Plus of een Golf 6 te kopen. Ik ben altijd heel tevreden geweest over Volkswagen (eerst een Golf, daarna een Bora).  Toen ik in de NAM aan het wachten was, stapte ik eens “stoemelings” binnen in de showroom van Skoda, ik zag de Skoda Yeti en was meteen verkocht! Het is een cross-over tussen een familiewagen en een SUV. Nauwelijks 1.200 cc cilinderinhoud maar wel 105 PK! Toen ik informeerde naar de condities, de opties en de korting viel ik steil achterover. Toen ik bekomen was, heb ik onmiddellijk mijn handtekening geplaatst.

afbeelding 1

afbeelding 2

afbeelding 3

afbeelding 4

afbeelding 6

afbeelding 7