Zaterdag 27 maart

Een behoorlijk drukke zaterdag vandaag. Om 9u00 had ik al een afspraak bij de huisdokter om bloed te prikken. Er bestaan heel wat leukere manieren om je dag te beginnen!

Daarna snel naar de begrafenis van Omer Van der Plaetsen. De overledene hield vroeger een kleine beenhouwerij annex café aan het station van Hansbeke, samen met zijn twee zusters die net als hij ongetrouwd bleven. Het kleine cafeetje beschikt nog steeds over een onwaarschijnlijk mooi interieur in hout en koper. Hopelijk wordt het ooit geklasseerd én heropend. Omer werd net geen 90 jaar. Hij was één van de medestichters (mede onder impuls van de lokale grafelijke familie Bousies de Borluut) van de Hansbeekse toneelvereniging “Niet Versagen” en van de Hansbeekse bloedgevers, twee verenigingen die tot op heden nog steeds een bloeiend bestaan kennen. En natuurlijk moest ik daarna nog even binnenspingen bij Nadine …

Om 14u00 moest ik in Mariakerke zijn voor de Culturele Wandeling die ingericht werd door het lokale VB in samenwerking met Voorpost. In laatste instantie liet de gids zich verontschuldigen en moest Martin Gyselinck zijn taak onverwacht overnemen. Hij kweet zich van deze taak met verve. Na de mooie wandeling langs de verschillende kastelen in Mariakerke en het natuurgebied ‘Bourgoyen-Ossemeersen’ mochten we in Taverne ’t Lammeke aanschuiven voor lekkere verse boterhammen met gehakt en Gentse kop. Marina, hiervoor onze welgemeende dank!

Ik ben dan vlug van tafel weggelopen want om 19u00 moest ik alweer in Hansbeke zijn voor het jeugdsouper van VVE Hansbeke. Daar wachtte mij een warm buffet met lekkere frietjes. De gezellige avond in de Hansbeekse gemeentezaal werd besloten met een quiz.

Hierna volgen een aantal sfeerbeelden van de Culturele Wandeling in Mariakerke.

groepsfoto

Guitige Geert

Martin

uitleg gids Martin

Bernard met hond

Bernard en zuster

boterhammen 1

boterhammen 2

Marina en Geoffrey