Oproep om deel te nemen aan de betoging in Linkebeek op 18 september!

‘De nota van Di Rupo heeft het over een consolidatie van de rechten van de Franstaligen in de faciliteitengemeenten. Wel ik vrees dat ze zullen worden uitgebreid, die rechten. Oké, buiten die zes gemeenten kan er inderdaad niet meer op Brusselse kandidaten gestemd worden en verkleint in theorie de Franstalige invloed in de Rand, maar de sleutel om dat te omzeilen zit al in de nota van Di Rupo: de oprichting van een “grootstedelijke gemeenschap”, de “communauté urbaine”. Dat Kortrijk, Doornik en Rijsel zo ‘n “communnauté urbaine” ontwikkelen: uitstekend. Maar als dat voor Brussel wordt voorgesteld, tot diep in Vlaams-Brabant, dan krijg ik argwaan. Het zou wel eens een paard van Troje kunnen zijn, het perfecte alibi om de Franstalige greep op Vlaams-Brabant nog te verstevigen.’
(Geert Lambert (Groen!) in Het Laatste Nieuws 23 augustus 2011)

Deze uitspraak zegt voldoende en is een regelrechte en duidelijke oproep naar al wie in Vlaanderen het goed meent met Vlaams-Brabant, de Zes en met het heikele dossier van de splitsing van BHV.
Daarom dus: aarzel niet langer, noteer met stip zondag 18 september a. s. in uw agenda en stuur deze boodschap door naar al uw vrienden en kennissen.

Tot zondag 18 september in Linkebeek,
Guido Moons, Roel De Leener, Francis Stroobants,
Vlaamse Volksbeweging T.A.K. Haviko

Raadpleeg ook: www.dwarsdoor.be

Er vertrekt die dag om 09u40 een bus aan het station van Hansbeke. U kan inschrijven via mijn GSM 0475/73.02.45 of via olaf.evrard@telenet.be. De bijdrage is 5,00 euro per persoon, te betalen op de bus.

 

20110918 Dwars door Linkebeek 1.gif