Knack

Mijn bijdrage haalde dan toch de Knack!!!

Olaf-Evrard-is-afdelingsvoorzitter-van-het-Vlaams-Belang-en-gemeenteraadslid-in-Nevele-.jpg

http://www.knack.be/nieuws/dossiers/gemeenteraadsverkiezingen/de-strijd-om-de-gemeente-2012/olaf-evrard-vlaams-belang-nevele/article-4000046228138.htm

 

Olaf Evrard (Vlaams Belang) – Nevele

zaterdag 18 februari 2012 om 14u16

Knack.be trapt de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 af en stelt drie vragen aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

<<…>>

Er zijn een aantal zaken die spelen. Het Vlaams Belang wil uiteraard vertegenwoordigd blijven in de gemeenteraad en uitgroeien tot een meerkoppige fractie. Iedereen is het er over eens dat het lokale Vlaams Belang zich als kleinste fractie uiterst actief getoond heeft en duidelijk gewogen heeft op bepaalde dossiers.

Deze gemeenteraadsverkiezingen kondigen zich aan als ‘kanseliersverkiezingen’: verkiezingen voor of tegen huidig burgemeester Johan Cornelis. De huidige meerderheid van Nieuw Nevele en CD&V is gebroken. Burgemeester Cornelis (CD&V) en schepen Verhaege (NV-A) stapten uit de grootste partij Nieuw Nevele.Zij verklaarden zich toen al akkoord om in 2013 samen in zee te gaan, weliswaar met aparte lijsten. Vraag is of beide partijen samen voldoende zetels zullen halen voor een stabiele meerderheid.

De Nevelse politiek wordt immers al jaren gekenmerkt door politieke overloperij. En wie zal hen in dat geval ‘depanneren’. Beide partijen lonken naar de SP.A. Ook Nevele zal uitgesproken rechts stemmen maar ook hier zal de SP.A flink wat in de pap te brokken hebben. Nevele kan zich nu al opmaken voor een belastingverhoging (personenbelasting + onroerende voorheffing). Het is dus afwachten of Nieuw Nevele de grootste partij blijft en aldus het initiatief kan nemen. In dat geval is in Nevele veel mogelijk, zeker omdat er 6 partijen in het strijdperk treden (Nieuw Nevele, CD&V, SP.A, Open VLD, Vlaams Belang en nieuwkomer N-VA).

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

Wie de winnaars en de verliezers zullen zijn, zal pas op 14 oktober duidelijk worden. Er zijn natuurlijk de ‘verwachte’ winnaars en verliezers. N-VA komt voor de eerste keer op en kan niet anders dan stemmen winnen. Dat zal misschien voor een stuk ten koste gaan van het Vlaams Belang, maar zeker ook van de CD&V en van Nieuw Nevele.

De vraag is niet of de N-VA zal scoren, maar wel hoe sterk. Wat is het effect van het aantrekken van opportunisten en overlopers? De uitslagen van de nationale verkiezingen kan je niet extrapoleren naar de gemeenteraadsverkiezingen. En wat met de SP.A en de Open VLD? De enige quasi zekerheid is dat alle partijen die opkomen, vertegenwoordigd zullen zijn in de raad. Maar er is geen enkele garantie dat de winnaar van 14 oktober ook na 14 oktober de hoofdrol zal kunnen spelen.

Wat is van belang in uw gemeente?

De kern van ons betoog is dienstverlening. Vooreerst wordt de werking van de politie door een groot deel van de bevolking afgekeurd.

Blauw is tot ergernis van de inwoners afwezig in het straatbeeld. De Nevelenaars hebben zo ongeveer hun bekomst van megalomane projecten: In de vorige legislaturen werden een aantal dorpscentra aangepakt, maar dit heeft enkel geleid tot het verlies van parkeerplaatsen (Nevele, Merendree). De realisatie van de beloofde sportieve infrastructuur is uitgedraaid op een nooit ongeziene debacle: er werd helemaal niets verwezenlijkt!

Daarnaast wachten we nog vruchteloos op de “update” van het Gemeentelijk Structuurplan, de rioleringen in Vosselare en Poesele, het fietspad in de Renaat De Rudderstraat, de renovatie van de sporthal in Landegem en de bouw van een tweede sporthal in Nevele, het foyer aan de bibliotheek en het sanitair blok aan de Landegemse sporthal, de omleidingsweg “Ter mote”, het gebouw voor de Technische Dienst.

In de Nevelse gemeentekas zit 9.000.000 euro en Nevele heeft nauwelijks leningslasten. Da’s best een fraai resultaat. Maar Nevele is geen spaarkas ! De welgevulde schapraai is eerder het gevolg van een legislatuur die in de eerste plaats gekenmerkt werd door persoonlijke vetes, grenzeloos immobilisme en een totaal gebrek aan visie en daadkracht! (Belga/SD)

Olaf Evrard is afdelingsvoorzitter van het Vlaams Belang en gemeenteraadslid in Nevele