PERSMEDEDELING VLAAMS BELANG REGIO GENT-EEKLO

logo webstek Vlaams Belang.jpg

 

Gent, 12 maart 2012

 

10 punten voor uw gemeente

Vlaams Belang stelt veiligheid centraal met gratis veiligheidshesje

Na de enquêtes in november en na een grondige analyse van het cijfermateriaal gaan een 20-tal afdelingen van het Vlaams Belang nu over tot een politieke analyse van de gemeentes in een 10 punten-plan. In de deelnemende gemeenten krijgen de inwoners vanaf deze week het lokaal blad in de bus met de nodige uitleg.

Een thema keert in alle gemeenten terug: veiligheid. Het gevoel van heel wat inwoners dat er iets schort met de veiligheid werd overigens bevestigd begin februari toen de federale politie van het arrondissement Gent het aantal woninginbraken op één jaar met 30% zag stijgen. Vragen over de cijfers binnen de gemeenten blijken maar moeilijk een antwoord te krijgen.

 

Wij merkten ook al dat in een aantal gemeenten de vrees voor vervreemding steeds nadrukkelijker speelt, zoals in Eeklo en Zelzate en dat heel wat gemeentebesturen hier weinig of niks tegen doen.

De gemeenten zullen hun 10 punten-plan in een eigen persbericht voorstellen zodat de invulling echt lokaal is.

Als ondersteuning geeft het Vlaams Belang aan iedereen die via het SMS-nummer 3111 ‘Veilig + naam en adres” doorstuurt niet alleen het 10 punten-plan voor hun gemeente maar ook een gratis veiligheidshesje dat ongetwijfeld handig van pas komt. Als Vlaams Belang vinden wij immers dat veiligheid zichtbaar moet zijn en zullen in deze komende campagne de gemeentebesturen wijzen op de vaak loze beloften hieromtrent.

 

Ortwin Depoortere

Regiovoorzitter 

 Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Logo-vierkant108Charles de Kerchovelaan 9

9000 Gent

tel. 09/234 27 72

Fax 09/234 27 77

www.vlaamsbelanggenteeklo.org

secretariaat.gent@vlaamsbelang.org