De Klaproos: Guido Belcanto & Groep

Vorig jaar was Guido Belcanto hier al te gast met gitarist Willy Willy, contrabassist René Stock en de (bloedmooie) drumster Isolde Lasoen. Ik ken het werk van de intussen 59-jarige Belcanto al vele jaren maar die avond trok hij een volledig nieuw en gevarieerd blik open. Verrassend maar beregoed. Het was dus uitkijken naar zijn optreden.

Gisteren had de zelfverklaarde “zanger van het levenslied” vijf muzikanten meegebracht (drummer, contrabassist, violist, 2 gitaristen). Ik weet niet waar hij ze vandaan getoverd had maar ze leverden in ieder geval een enorme toegevoegde waarde aan het schitterende optreden voor een alweer  laaiend enthousiaste zaal. In de eerste set bracht hij de nummers van zijn laatste CD “Een man als ik”. Ik kende tot op dat moment geen enkel van de nummers (ik luister helaas nooit naar de radio) maar ik werd onmiddellijk gegrepen door de gedrevenheid van Guido en zijn band. De speelvreugde droop er van af! Een mooie stem (die meer aankan dan men op het eerste zicht zou vermoeden), echt straffe muziek, een monkelend lachje, een knipoog naar het publiek, eenvoudige maar grappige bindteksten, Guido heeft het gewoon! En ja, er was ook nog een speciaal tussendoortje: Pauline Verminnen (jawel, dochter van …) kwam het liedje “Toverdrank” meezingen.

Na het optreden kocht ik onmiddellijk zijn laatste CD, en ja, ik liet de hoes signeren. Al was het maar uit respect voor één van Vlaanderens echte sterren!

 

de klaproos,guido belcanto

de klaproos,guido belcanto