49 Vlaamse Leeuwen gespot in Nevele

 vlaamse feestdag,11 juli,nevele,vlaams belang

Zoals elk jaar brengt het Vlaams Belang afdeling Nevele een bezoekje aan de Nevelenaars die hun huis bevlaggen op 11 juli, het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Wij belonen die mensen met een kleine attentie. Dat was dit jaar een flesje tripel “Vlaamsche Leeuw” en een kroonkurkwipper. En het moet gezegd, iedereen die wij thuis aantroffen, reageerde enthousiast!

En nu een korte analyse. Dit jaar hebben wij 49 vlaggen gespot. Dat zijn er 3 meer dan vorig jaar. De 21 kandidaten van de N-VA  hebben dus niet gezorgd voor een fikse stijging van het aantal bevlaggingen. Toen wij een aantal jaren geleden startten met deze actie, telden we de eerste keer amper 18 vlaggen. Het resultaat gaat dus nog steeds in stijgende lijn!

Deelgemeente Hansbeke is onbetwist koploper met 17 stuks. Dan volgen respectievelijk Nevele met 12, Landegem 11, Vosselare 5, Merendree en Poesele elk amper 2.

Burgemeester Cornelis (CD&V) en de schepenen Vervaeke (Nieuw Nevele) en Verhaege (N-VA) bevlagden hun huis. Daarnaast amper 2 (twee) gemeenteraadsleden: Sofie Dhondt (Nieuw Nevele) en ikzelf. Da’s dus beschamend weinig! Een aantal mandatarissen en kandidaten moeten zich toch eens dringend bezinnen over hun Vlaams(-nationaal) engagement …