VVE Hansbeke (met dank aan HAIR voor het wedstrijdverslag)

V.V.E. HANSBEKE 6 – K.V.V.E. AALTER 1 (07-09-’13) (Beloftenelftal)

Hansbeke was in spelersnood en moest in de gauwte nog enkele zondagsreserven oproepen om aan een valabel elftal te geraken. Dit leek echter geen verzwakking. Een heroptredende De Keyser miste zijn rentree niet. Met drie treffers nam hij het merendeel van de niet eens overdreven score voor zijn rekening.

Het was Langeraert die de debatten al vroeg opende. Julian opende de score met een geplaatste lob (buitenkant rechts) over de uitgekomen ex-Hansbekenaar Van Severen (7’ 1-0). Hansbeke bleef de dominante ploeg en Aalter kon enkel op counter iet of wat dreigen. Toen Langeraert zich na een lange spurt doorzette en De Keyser bediende, was het voor Jasper een koud kunstje om de score te verdubbelen (37’ 2-0). Pal voor de rust werd De Meyer in de zestien onderuit gehaald en gelegenheidsscheidsrechter Standaert wees terecht naar de stip. De Keyser faalde niet en stuurde Van Severen de verkeerde kant op (44’ 3-0). Na de rust namen de bezoekers, ook door de goodwill van de thuisploeg, toch iets meer initiatief maar doelman Spegelaere bedreigen zat er niet in. Hansbeke van zijn kant kreeg wel de kansen, maar morste er al te speels mee, dit tot ergernis van al wie geel-zwart getint was. Naar het einde toe schakelden ze toch een tandje hoger en de score liep snel op. De Keyser kreeg veel vrijheid om aan te leggen, Van Severen verkeek zich op de botsende bal en de bal ging via de paal over de doellijn (76’ 4-0). Drie minuten later waren de forfaitcijfers een feit. Benjamin van de bende, De Brabander, had maar voor het uitkiezen en de ingevallen Chielens Joran kopte de gemeten voorzet van Jören krachtig in (79’ 5-0). Even later kon Langeraert zich op snelheid nog eens doorzetten en hij liet Van Severen geen schijn van een kans (83’ 6-0). Aalter kon in de slotminuut dan toch nog de eer redden. Loobuyck haalde fors uit, en de bal verdween over Spegelaere in de verste kruising (89’6-1).

 

V.V.E. HANSBEKE 0 – F.C. LEMBEKE 2 (08-09-’13) (Fanionelftal)

Het blijft godgeklaagd. Opnieuw zette een vroeg tegendoelpunt de thuisploeg nog maar eens op achterstand. Ondanks felle tegenstand slaagde de jeugdige thuisploeg er niet in om de opgelopen averij te herstellen.

Het Lotus team nam een felle start en dat loonde al gauw. Op een hoekschop van Rysselaere werd de afvallende bal door de ongedekte Stuart staalhard ingetrapt en De Waele had geen kans (4’0-1). Hansbeke was dus, net als in zoveel andere wedstrijden, nog maar eens vroeg op achtervolgen aangewezen. De bezoekers wilden vlug het verschil maken en drukten door. Na 7 min. haalde Goethals fors uit, maar De Waele pareerde laag uitvallend knap. Op het kwartier won Van Wynsberghe zijn duel van Van Couter en zette voor, de haardos van Vereecke bleek een paar millimeters tekort om de verdubbeling binnen te koppen. Na 18 min. haalde Vereecke in één tijd uit op een afleggen van Goethals, maar de bal ging nipt over. Hansbeke, tot dan toe nog niet in de buurt van doelman Van Den Bossche geweest, kreeg plots de kans op de gelijkmaker. Graveel gooide ver in het pak, maar De Rycke P. leek te verrast om af te drukken. Van Den Bossche had de bal maar voor het oprapen. Dit was wel het sein voor geel-zwart om het evenwicht te herstellen. Kansen bleven evenwel uit, ook voor de bezoekers. Wel was er nog een attente De Waele nodig om even voor de rust schoten van Van Wynsberghe en Vereecke na een geharrewar te pareren. Kort na de rust staken de bezoekers opnieuw vurig van wal. Na balverlies in de 49 min. bij de thuisploeg, kon Rysselaere aan de haal op rechts. Hij legde de bal panklaar voor Vereecke maar De Waele redde met een superreflex de verdubbeling. Hansbeke ging op zoek naar de gelijkmaker en drukte op zijn beurt de bezoekers even terug. Zo rateerde Van De Walle M. na 55 min. een voorzet van de hardwerkende Van Couter. De bezoekers dreigden op een tegenaanval. In de 63ste min. kwam een glijdende Vereecke een schoentip tekort om een lage voorzet van Lippens binnen te glijden. Hansbeke reageerde in de 66 min. met een kopbal van De Vreese op een voorzet van Van Couter, maar ook nu ging de bal centimeters over. Eén minuut later ging Timbreur na een steal  op de solotoer, maar Jonas besloot zijn lange ren over. Doelman Van Den Bossche kreeg in de 72ste min. een vrijschop van Graveel niet onder controle. Pech voor de thuisploeg want De Vreese en Van Parys hinderden elkaar net iets teveel bij de rebound. Het antwoord van de bezoekers in de 80ste min. was goed voor de zekerheid. Timbreur speelde net iets te slordig in, Rysselaere profiteerde en ging zijn kans, De Waele kon het leer niet houden en de vrijgelaten Vereecke reageerde het vlugst (80’ 0-2). De thuisploeg, veel gegeven, kon niet meer reageren. Het schot van Lippens op de buitenkant van de paal in de slotminuut was dan ook niet meer dan voer voor de archieven.