Uilenspiegelfeesten Katholiek Hoogstudenten Verbond (KVHV)

Gisteren was ik aanwezig op de traditionele Uilenspiegelfeesten van het KVHV. Hiermee wordt jaarlijks de bezetting van het Gravensteen door de studenten in 1949 herdacht. Zij protesteerden toen op die manier tegen de sterke verhoging van de bierprijs …

“Traditie met toekomst. Op zaterdag 16 november om 19uur in het Gravensteen te Gent organiseert het KVHV i.s.m. Rodenbach het XIIIde lustrum van de Uylenspiegelfeesten ter herdenking van een van de grootste studentengrappen ooit, de bezetting van het Gravensteen in 1949. Dit gebeurt onder de vorm van een modelcantus met 200 studenten en alumni uit gans Vlaanderen en Europa, welke plaatsvindt in de ridderzaal van het Gentse Gravensteen.”

Samen met o.a. Hertog Paul van Oldenburg (voorzitter Pro Christianis), Jef Dauwe (gedeputeerde Oost-Vlaanderen), Gerolf Annemans (voozitter Vlaams Belang), Johan Deckmyn (Vlaams parlementslid Vlaams Belang, Bart De Valck (nieuwe voorzitter VVB), Wim De Wit (voorzitter OVV en IJzerwake), Frederic Erens (Vlaams Belang), Oswald Van Ooteghem (Oostfronter en voormalig parlementair Volksunie), Gui Celen (Pro Flandria) mocht ik ,et als vorig jaar aanzitten aan de eretafel. Er waren buitenlandse gasten uit ondermeer Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Portugal, ja zelfs Brazilië!

Na de receptie (met Dobbel Palm) volgde het beter werk met Rodenbach …Ook dit jaar was de muzikale begeleiding in handen van Jan “Trekzak” Janssens.

Ter Zake kwam uitgebreid filmen. Was dit de reden waarom Jan Jambon en Mathias Storme (beiden N-VA) zich in laatste instantie lieten verontschuldigen … ?

WP_000414.jpg

WP_000413.jpg

WP_000416.jpg

Buitenlandse gasten uit Portugal, Brazilië en Duitsland (rechts op de foto Hertog Paul van Oldenburg, voorzitter Pro Christianis).