Theater De Klaproos (Landegem, 19/12/2013) – Soetkin Baptist

Soetkin Baptist kent u misschien nog van de folkgroep Ishtar die in 2008 deelnam aan het Eurovisiesongfestival. Ze heeft een klassiek geschoolde stem (mezzosopraan) en is van vele werelden thuis. Recentelijk hield ze het voor bekeken in België en verhuisde (definitief?) naar Noorwegen. Nu is ze twee maanden op tournée met het coverprogramma “I heard his voice”. Ze wordt begeleid door twee veelzijdige en gewaardeerde rasmuzikanten: Bert Candries op gitaar en Leo Caerts op de toetsen. Zij zijn o.a. de vaste begeleiders van Johan Verminnen. Die heeft trouwens altijd oog gehad voor uitstekende muzikanten. Lees het indrukwekkende lijstje maar na: Raymond van het Groenewoud, Koen De Bruyne, Tars Lootens, Jean-Marie Aerts, Eric Melaerts, Ronny Verbiest, … en ik vergeet er nog een pak.

Soetkin Baptist is een knappe zangeres (knap in beide betekenissen van het woord) die met haar flexibele stem alle mogelijke muzikale registers bespeelt. Ze brengt een gevarieerd concert waarin flamenco, klaagzangen, jazz, rock, blues, smartlappen, Frans chanson, Noorse kerstliedjes en wereldberoemde popsongs elkaar afwisselen.

All ‘bout the money, This is the life, O Julissi, La vie en rose, Say a little prayer, Gloria (Patti Smith) … En het moet gezegd: she swept me of my feet. Soetkin Baptist en begeleiders hebben mij bij de keel gegerepen. Dit moet ongetwijfeld één van de beste optredens ooit geweest zijn in De Klaproos!

 

Soetkin Baptist, leo caerts, bert candries, de klaproos, landegem