Vlaams Belang verzet zich verder tegen de inplanting van windturbines in het Meetjesland

Vanavond was ik aanwezig op de “wind-infomarkt” die georganiseerd werd in de Hansbeekse gemeentezaal door de provincie Oost-Vlaanderen. Dit in samenwerking met een aantal betrokken actoren zoals o.a. het Vlaams Energiebedrijf, Rescoop en Electrabel. Er viel geen echt nieuws te rapen over de “windakker Hansbeke”, we kregen alleen het zogenaamde positieve nieuws te slikken. Op de belangrijkste vraag waar de 5 of 6 of 7 (of zijn het er dan toch 12) windturbines exact ingeplant zullen worden, kregen we helaas geen antwoord.

Vlaams Belang verzorgt in het kader van de nakende verkiezingen een “direct mailing” naar niet minder dan 3.000 adressen. Het betreft allemaal mensen die het risico lopen een windturbine in hun achtertuin te krijgen in Nevele, Landegem, Hansbeke, Aalter (in de onmiddellijke omgeving van de industrieterreinen Lakeland en Woestijne), Maldegem en Eeklo.

Normaliter zal “Het Laatste Nieuws” binnenkort een artikel hierover brengen. Ook ik werd geïnterviewd als enig aanwezig provincieraadslid, tevens lid van Vlaams Belang, de enige partij die in de Oost-Vlaamse provincieraad steeds consequent heeft tegengestemd in dit dossier.

Voor de betreffende folder moet je gewoon de volgende link aanklikken:

Direct mailing Meetjesland.pdf