De Draak, Vlaams Overleg Gent

de draak, vlaams overleg gent, het beleg van gent, eetcafé den engel

Gisteren was ik naar jaarlijkse gewoonte aanwezig op de jaarlijkse uitreiking van de trofee “De Gouden Draak” en de toekenning van de “Orde van de Gentse Draak”. De zaal “August De Schrijver” aan de Reep was volgelopen sympathisanten en supporters. Dit jaar werd eerder uitzonderlijk beslist geen “Orde van de Gentse Draak” toe te kennen daar niemand echt bleek te voldoen aan de gestelde voorwaarden. Wat natuurlijk een jammere zaak is.

Voor de trofee “De Gouden Draak” waren er niet minder dan 10 nominaties. Bemoedigend dat zovele starters er toch aan denken om hun handelszaak een mooie Nederlandstalige naam mee te geven. De uiteindelijke (wat mij betreft verdiende) jurywinnaar was “Het beleg van Gent”, een broodjeszaak aan de Elisabethlaan. De publieksprijs ging naar “Eetcafé Den Engel” (Vroonstalledries te Wondelgem). 

Daarna volgde al even traditioneel een mooi verzorgde receptie met o.a. streekbier “De Gulden Draak” en diverse lokale Gentse producten.

Ondanks het succesrijk verloop van de avond moet mij toch iets van het hart. “De Draak, Vlaams Overleg Gent” is een apolitieke vereniging en dat is een goede zaak gezien hun doelstellingen en activiteiten. Toch mag je verwachten dat de Gentse mandatarissen van de zogenaamde Vlaamse partijen dergelijke initiatieven een hart onder de riem steken, al was het maar door de loutere aanwezigheid van een aantal onder hen. Het Vlaams Belang was (zoals elk jaar) goed vertegenwoordigd met de drie Gentse gemeenteraadsleden en twee provincieraadsleden. De N-VA bleek niemand afgevaardigd te hebben (ondanks hun negen Gentse gemeenteraadsleden en eenentwintig provincieraadsleden). De N-VA maakte aldus opnieuw erg duidelijk dat de brede Vlaamse Beweging absoluut geen prioriteit meer is voor hen, integendeel. Waarvan akte …

 

Een gedachte over “De Draak, Vlaams Overleg Gent

  1. De laatste zin is voor mij reeds sedert lang duidelijk geworden. Dat hoeft geen betoog.

    Like

Reacties zijn gesloten.