Colloquium Vlaams Belang: Identiteit, mag het nog? (6 juni 2015)

Ja, identiteit mag nog!

Het Vlaams Belang heeft sinds zijn ontstaan het thema van de Vlaamse identiteit op de politieke agenda geplaatst, tot spijt van wie het benijdt. Als Vlaams-nationale partij streven wij niet alleen een onafhankelijke Vlaamse staat na. Wij willen ook een Vlaanderen waar de Vlamingen in hun eigenheid gerespecteerd worden.

Wij zijn altijd een voorhoede-beweging geweest. De feiten geven ons gelijk: de multiculturele samenleving is een mislukking en de massa-immigratie veroorzaakt grote politieke, sociaaleconomische en maatschappelijke problemen. Toch wordt het vrijwaren van onze identiteit meer dan ooit verdacht gemaakt en beschimpt. Dat heeft niet alleen te maken met de toevloed aan mensen die onze manier van leven verwerpen, maar ook met de politieke correctheid die elke vorm van weerstand wil breken.

Met dit colloquium gaat het Vlaams Belang in het offensief. Zoals u kan zien in het programma, doen wij daarvoor een beroep op een aantal boeiende (gast)sprekers. Ik hoop u dan ook te kunnen verwelkomen op 6 juni in het Vlaams Parlement.

Tot dan!

Tom Van Grieken
 

20150606 colloquium identiteit (omslagfoto FB).jpg