Persmededeling Vlaams Belang Afdeling Nevele

logo echt.onafhankelijk 1.png

 

 

 

 

 

 

 

AFDELING NEVELE

PERSMEDEDELING:

 Gratis langparkeren in Hansbeke

De invoering van de maatregel “Blauwe zone” in Hansbeke diende gepaard te gaan met het creëren van een gratis langparkeerparking. En daarvoor heeft het gemeentebestuur blijkbaar gekozen voor de gemakkelijkste oplossing. En dat is een rustige woonstraat die niet al te ver van Hansbekedorp verwijderd is. En de keuze is gevallen op de Melkerijstraat.

De Melkerijstraat kan enkel bereikt worden via:

  • Ofwel de zeer smalle Kerkakkerstraat. Deze straat komt uit in Hansbekedorp en dit kruispunt staat bekend als zeer gevaarlijk. De tegenliggers kunnen er immers elkaar onmogelijk kruisen en bij het afslaan richting spoorweg wordt op regelmatige basis de afsluiting van het hoekhuis rechts “meegenomen”. De keren dat de eigenaars hier herstellingswerken moesten laten uitvoeren, zijn echt niet meer te tellen. Bovendien wordt deze Kerkakkerstraat ook al gebruikt om de parking van het Hansbeekse politiekantoor te bereiken. Redenen temeer om van de Kerkakkerstraat eerder een autoluwe straat te maken waar enkel plaatselijk verkeer is toegelaten.  
  • Ofwel via het eerste deel van de Melkerijstraat welke uitmondt in Hansbekedorp. Het eerste deel van deze straat is ook vrij smal. Er mag immers niet geparkeerd worden aan beide zijden van deze straat omdat de rijweg minder dan 4 meter breed is. Heel wat mensen hebben dat al tot hun scha en schande mogen ondervinden.

De Melkerijstraat is een rustige woonstraat die normaliter enkel gebruikt wordt door wie daar echt moet zijn, met name de bewoners zelf en hun eventuele bezoekers. Nu heeft het gemeentebestuur daar een groot bord neergepoot met de melding “Parkeren in alle vrijheid. Gratis langparkeren. 20 plaatsen op wandelafstand (375 meter, af te leggen in 3 minuten). Telkens er een activiteit in het dorp is, hetzij in de kerk, hetzij in de gemeentezaal moeten de mensen dus daar hun parkeerheil zoeken. Het gemeentebestuur heeft dus de parkeerproblemen gewoon van het dorp naar de tot op heden rustige woonstraten Melkerijstraat en Kerkakkerstraat verplaatst. Het moet gezegd, en fraai staaltje van creatief gemeentelijk denken. Of de bewoners daar zo blij mee zijn, is een ander verhaal. Hun mening werd immers niet gevraagd …

Olaf Evrard, Voorzitter Vlaams Belang Afdeling Nevele

Bord gratis langparkeren.jpg

Melkerijstraat 1.jpg

Melkerijstraat 2.jpg

2 gedachten over “Persmededeling Vlaams Belang Afdeling Nevele

  1. Terechte opmerking, maar in de Melkerijstraat is er tenminste nog een lange onbebouwde strook. Helaas parkeert niemand daar, ze prefereren het dichtere bebouwde stuk. Het kerkakkerpleintje huisnr 4, 6, 7, 8 en 9 daarentegen werd van bij de invoering van de blauwe zone automatisch herschapen tot gratis langdurige parkeerzone, quasi exclusief gebruikt door de privévoertuigen van het politiepersoneel die niet op hun eigen parking mogen.
    Vaarwel rustig wonen…..

    Like

  2. Beste Marc, ik kan niet anders dan mij aansluiten bij uw bemerkingen. Toch jammer dat een gemeentebestuur dergelijke maatregelen neemt zonder zich al te veel vragen te stellen.

    Like

Reacties zijn gesloten.