Trump trumps Clinton

De kogel is door de kerk. Donald Trump behaalt tegen iedereen en alles in de overwinning in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ondanks het feit dat de Amerikaanse media er alles en nog wat aan gedaan hebben om stemmen te ronselen bij zowel de Amerikaanse moslims, de latino’s als de Afro-Amerikanen.

Het is duidelijk dat de (verarmde) Amerikaanse blanke middenklasse (die het meest te lijden heeft gehad van de opeenvolgende woonmarkt- en bankcrisissen) massaal heeft gekozen voor Trump. Niettemin blijft het een opmerkelijk resultaat. Trump heeft het gehaald als absolute underdog. Heel de wereld leek wel tegen hem te zijn. Zelfs binnen zijn eigen Republikeinse partij genoot hij nog nauwelijks morele én financiële steun. Dit is een kaakslag voor alle (s)linkse media in binnen- en buitenland. En een nog grotere ramp voor alle opiniepeilers. Amerika heeft zijn middelvinger opgestoken naar het establishment. Clinton heeft daarbij duidelijk de impact van de (eerder conservatieve) kiezers in de rurale gebieden onderschat. En het volstaat daarbij blijkbaar niet langer om een aantal figuren uit de showbizz en/of de muziekwereld op te voeren. Een bedje waarin ook een aantal Vlaamse en belgische partijen regelmatig ziek zijn.

Ook de meestal linkse opiniemakers in ons eigen landje moeten eens gaan beseffen dat zij enkel nog preken en spreken voor zichzelf en niet langer voor de grote massa, voor Das Volk. De mensen houden er niet langer van om bepamperd en gemanipuleerd te worden.

Vooral onze media (kranten en televisiezenders) moeten zich eens gaan bezinnen over de manier waarop zij het nieuws menen te moeten brengen. Zij behoren dit te doen op een neutrale en objectieve manier. Het is niet aan hen om bepaalde standpunten voor of tegen bepaalde politici in te nemen. Het is hun taak om de lezers en kijkers te informeren, niet om hen te manipuleren. Ook bij deze verkiezingen zijn zij op dit vlak zwaar in de fout gegaan. Nu proberen zij het onverwachte resultaat een draai te geven door te stellen dat de kiezers niet voor Trump maar wel tegen Clinton hebben gestemd. So what? Trump is verkozen tot president. Nu stellen ze dat hij maar verkozen is door 46% van de Amerikaanse bevolking. Bij Clinton was dat maar 43 %, maar daar wordt zedig over gezwegen.

Vraag is natuurlijk of deze kiestrend zich zal doorzetten in Europa. De zogenaamde “rechts-populistische” partijen hebben duidelijk de wind in de zeilen. Denken we maar aan Oostenrijk (FPÖ), Frankrijk (Front National), Hongarije (Fidesz), Duitsland (Alternative für Deutschland), Nederland (PVV) en ook Vlaanderen (Vlaams Belang). De mensen hebben hun buik vol van o.a. de open grenzenpolitiek zoals die momenteel door Europa gevoerd wordt.

Rest er mij nog vast te stellen dat het Vlaams Belang als enige Vlaamse (en belgische partij) het heeft aangedurfd om haar openlijke steun uit te spreken voor de republikeinse kandidaat Donald Trump. Ook in deze hebben we het voor de zoveelste keer het uiteindelijke gelijk aan onze kant gekregen. Ik heb dan ook stilletjes gegniffeld toen ik deze morgen alle krantencommentaren las …

 

donald trump, amerika, vlaams belang

Een gedachte over “Trump trumps Clinton

  1. Ik heb uiteraard geen probleem met een verkiezingsoverwinning van de republikeinen in de VS. Maar ik heb wel mijn ernstige bedenkingen betreffende de personen die na de voorbije verkiezingen de diverse functies zullen invullen, van hoog tot lager.

    Like

Reacties zijn gesloten.