Collega’s Deluxe

Gisteren was ik uitgenodigd op de receptie van de stad Gent voor het personeel van de stad Gent of het OCMW dat 25 jaar of meer in dienst is. Dit gebeuren ging door in ArtCube (http://artcube.be/#home2).

En wat stond er zoal op het officiële programma?

• Blij weerzien met collega’s uit een ver of nabij verleden. Dat was wel leuk. Iedereen die ooit met of voor mij gewerkt heeft, bleek mij nog te kennen. Zelf bleek ik niet iedereen te herkennen … De meest gestelde vraag moet zowat geweest zijn: wanneer ga jij met pensioen?

• Luxueuze (?) hapjes (o.a. couscous en zuurkool met spek … ) en drankjes (pils, witte en rode wijn en frisdranken).

• Een sfeervolle terugblik op onze beginjaren (iedereen mocht een foto insturen).

• Klinken op onze toekomst bij de Stad Gent en het OCMW Gent. Ik denk dat er binnen een paar jaar ernstige personeelsproblemen zullen ontstaan bij de stad Gent op het tijdstip dat mijn generatie met pensioen gaat. Het gaat om honderden personeelsleden.

• Verrassingsoptreden van een special guest (één of andere nobele onbekende zanger die meezong met een computer, of het zouden de speeches van de rode schepenen De Regge en Coddens, en de stadssecretaris moeten geweest zijn).

• Een klein aandenken voor alle aanwezigen. Ik vermoed dat het ging om de pasfoto’s die je daar samen met je (vroegere) collega’s kon laten nemen.

Nu goed, ik ga zeker niet te kritisch zijn wat elke werkgever doet wel eens iets voor zijn personeel. En o ja, de tapkranen gingen om 19u00 onherroepelijk dicht …

IMG_20161117_171031.jpg

IMG_20161117_185358.jpg

IMG_20161117_185418.jpg

IMG_20161117_185609.jpg