Persmededeling

Op 29/09 stuurde ik een persmededeling naar alle media. Het betrof een absoluut belangrijk nieuwsfeit, en bovendien een primeur. Het werd door geen enkele krant gebracht …  Het is duidelijk dat het Nevelse gemeentebestuur het dossier van de 5 megawindturbines in Nevele en Hansbeke over de verkiezingen van 14/10 wil tillen.

PERSMEDEDELING VLAAMS BELANG: Vijf mega-windturbines in Nevele-Hansbeke ?

Energieleverancier ENGIE zou tijdens een informele vergadering met het College van Burgemeester en Schepenen van Nevele aangekondigd hebben dat ze 5 windturbines gaan plaatsen in Nevele en Hansbeke in de zogenaamde windakker. Van inspraak door de gemeente Nevele en de provincie Oost-Vlaanderen zou geen sprake zijn. Blijkbaar is men van plan om dit dossier er nog voor de fusie van de gemeente Nevele en de stad Deinze door te jagen. Een allesbehalve fraai afscheidsgeschenk door de zetelende meerderheid van Nevele … Zetten o.a. burgemeester Cornelis en schepen Pynaert hiermee burgemeester Vermeulen een hak?

Het zou gaan om 5 supergrote windturbines (200 à 220 meter hoog, een rotor van 122 meter en een vermogen van 3,5 MegaWatt. De windturbines zouden geplaatst worden langs de E40 van het kanaal tot de op- en afrit van de E40 in Nevele. Blijkbaar is de impact op het schaars geworden open landschap, het milieu en de levenskwaliteit van de omwonenden van geen enkele tel meer.

Vlaams Belang heeft zich steeds verzet tegen de plaatsing van windturbines op deze locatie. Ikzelf kwam daar als provincieraadslid verschillende keren over tussen in de provincieraad. Windenergie ja, maar niet in deze mooie open ruimte. Bovendien wordt er geen rekening gehouden met de tientallen omwonenden die het slachtoffer zullen worden van lawaaihinder en slagschaduw.

Het Vlaams Belang eist dan ook de grootst mogelijke openheid van bestuur van de gemeente Nevele en het College van Burgemeester en Schepenen. Het kan niet dat, net voor de fusie, slechts enkele mensen beslissen over een dergelijk ingrijpend en belastend dossier. Het Vlaams Belang wil ook graag weten wie er allemaal achter dit dossier zit. Een dergelijk dossier komt immers niet zomaar tot stand.

Olaf EVRARD, voorzitter Vlaams Belang Deinze-Nevele

GSM 0475/73.02.45 en/of Olaf.evrard@telenet.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s